Zijnsgerichte energetische therapie

 

Tijdens een intakegesprek word er al wat losgeweekt en gaan we samen onderzoeken waar we als eerste mee gaan werken. Ik geef je aan hoe ik dit met jou wil aanpakken en geef aan wat jouw aandeel hierin kan zijn, bijvoorbeeld door huiswerk mee te geven of oefeningen (bio energetica).

Er zijn veel vormen van therapie en we gaan de beste vormen voor jou zoeken. Dit kan zijn in gesprekken of met Zen Reiki en lichaamsoefeningen. Er zijn veel dingen mogelijk, allemaal afgestemd op jouw behoefte. Eerst help ik je op weg, ik zal er zijn bij elke stap. De bedoeling is dat jij uiteindelijk weer bij jezelf terug komt en de wereld op een andere, liefdevollere manier kan bekijken en beleven. De kracht in jou terugvinden, dat is de missie.

 

De volgende therapeutische vormen gebruik ik onder andere:

·         Zen Reiki

·         The Work, Byron Katie

·         Zijnsgericht Gestalt proceswerk

·         Bio energetica

·         Voice Dialogue, Hall en Sidra Stone

·         Karakter Structuren

·         Innerlijk Kind werk

 

 

Als je vragen hebt of je wilt een kleine uitleg over de bovenstaande vormen, laat het met weten, ik vertel je er graag over.

Een therapeutische sessie duurt 60 minuten.

 

Wil je meer weten over de (1-jarige-)HART-opleiding? Kijk voor meer informatie op:

https://www.helioscentrum.nl/hart-opleiding/1-jarige-opleiding-tot-hart-therapeut

 

Zen Reiki

De naam Zen Reiki is geleend vanuit mijn opleiding en het staat zo op mijn diploma geschreven. Door de HART-opleiding te doen kreeg ik wat uitbreidingen mee om zo een verdieping van Reiki te kunnen aanbieden.

Om te beginnen zal ik je kort vragen waar je precies voor komt zodat er een plan gemaakt kan worden. Dit is belangrijk om te weten want als je bijvoorbeeld een oorontsteking hebt, is het niet fijn om een lading energie erop te krijgen, en zal ik een andere manier zoeken om je te helpen. Dan mag je gaan liggen of zitten om de Reiki te ontvangen. Door middel van lichte aanrakingen van de handen wordt er energie gestuurd naar de plaatsen die dit nodig hebben. Reiki wordt vooral als heel ontspannend ervaren. Maar je zou ook ineens de behoefte kunnen krijgen om te praten, lachen, huilen of zelfs in slaap vallen. Dit is niets om van te schrikken maar door de energie kan dit gebeuren en is geen probleem. Lichamelijk zou je het heel warm of juist koud kunnen krijgen, tintelingen kunnen voelen of dat je maag en darmen ineens gaan knorren. Dit hoort er allemaal bij. Het kan ook zijn dat je helemaal niks merkt, ook dit is normaal. Ieder mens is zijn mooie, liefdevolle zelf en niets is gek, raar of “moet”.

Een behandeling duurt ongeveer anderhalf uur en kan met rustgevende muziek gegeven worden of in stilte. Na de behandeling zal er een glas water aangeboden worden om de eerste afvoer van de losgekomen lichaamsspanningen door te spoelen. Na de sessie kijken we samen terug op hoe de Reiki ontvangen is en of er misschien iets is waar je nog over na wilt praten. Of niet en ook dat is goed.

  • Reiki Detoxbehandeling: Deze vorm kan ondersteunend zijn bij bijvoorbeeld afvallen of om na de feestdagen in balans te komen.  
  • Byosen behandeling: Byosen betekend opeenhoping van zieke of toxische energie die de doorstroming van het lichaam blokkeert. Bij Zen Reiki worden klachten natuurlijk al aangepakt, alleen bij een Byosen behandeling is dit langer en is intensiever gericht op de blokkade.

Als je vragen hebt of je wilt een uitgebreide uitleg over Zen Reiki of de verdieping ervan (Detox en Byosen) laat het weten, ik vertel je er graag over.

 

Een Zen Reiki sessie kan tussen 60 minuten tot 90 minuten behandelen inhouden. 

 

Wil je meer weten over Zen Reiki? Kijk voor meer informatie op:

https://www.helioscentrum.nl/zen-reiki/zen-reiki-1-cursus

Contact

Email: praktijksakurazen@gmail.com

Tel: 0611 588 885